Kurser

Utförliga kursbeskrivningar längst ner på sidan. Aktueller kurstarter hitta du via gröna knappen nedan:


Våra kurser för en bra grundutbildning. Träning i små grupper utomhus där vi varva många praktiska övningar och en del teori. Det ska var roligt att gå kurs hos oss – alla är välkommna.

  • Valpkurs – inklusive ett tillfälle med veterinär – efter möjlighet i klinik – för att träna på veterinär besök och prata om hantering, stress och förebyggande träning.
  • Unghundskurs – tonåriga hundar är målgruppen 🙂
  • Vardagskurs 1 – en bra grund för en harmonisk hund
  • Vardagskurs 2 – fortsättning på en bra grund för en harmonisk hund
  • Leende Koppel – för an avkopplad promenad ihop


Vi erbjuda även special kurser för att har extra roligt med din hund. Toppen för att förgylla vardagen och varva detta med den normala lydnadsträning:

  • Nose Work som aktivering
  • Klicker/ Trickskurs


Träning utan bindnig. Passa på har roligt då och då. Nedan tillfälle dycker upp på hemsida och instagram med någorlunda kort varsel. Men jag tar jätte gärna emot önskemål på de.

  • Valpis: Valpsocialisering och lek (per tillfälle: 200 sek)
  • Aktivering/ Aktiveringspromenad (per tillfälle: 200 sek)
  • Drop-in: flexibel upplagt träningsträff för alla (per tillfälle: 200 sek)


Privatkonsultation med full fokus på dig och din hund för maximal effekt. Vi jobba på just de områden ni vill träna på och gemensam lägga vi up en skräddarsyd träningsplan. se fliken:Hundskola på riktig – jag träna din hund!

Kolla in mer info under fliken:Har du nyligen eller ska få hem en ny familjemedlem? Grattis, inget är så fantastiskt som att få lära känna en ny liten individ. Då vill du säkert ge den en trygg och stabil start i livet. Våra valpkurser ger en möjlighet att utveckla ert relation och ge er verktyg för ett harmoniskt hundliv framöver. I valpkursen lägger vi mycket fokus på kontakt, samarbete, trygghet, lek och passivitet.

En valpkurs ger även möjlighet för valpen att vara bland andra hundar och människor på ett lugnt och tryggt sätt. Vi varvar teori med praktik och det finns även utrymme för allmänna frågor under kursen. Valpar under 6 månader är välkomna och max 6 valpar per grupp. Kvarnens Hunderias träningsfilosofi baserar sig på att förstärka beteenden vi vill att valpen ska göra och lägga tillrätta att valpen vägleds in i samhällets alla måsten på ett positivt och vänligt sätt.
Valpen måste vara vaccinerad och försäkrad för att delta.

I kursen ingår även ett tillfälle där vi träffa en veterinär, beroende på tillgång i kliniken eller hos Kvarnens Hunderia, för att träna på veterinär besök, hantering och stress och förebyggande träning. En viktig del i hundens liv är vård och sjukvård och det är bra att tänka på det från början när man har chans att träna på det i lugn och ro.

En kurs som hjälpa er genom den tuffa “slyngeltiden”. Den här kursen rikta sig specifikt mot unghundar mellan 6 månader och circa 3 år. Vi jobba mycket med kontakt, inlärningsteori och aktivering. Vi gå i teori delen även genom hundens utveckling och varför den här fasen kan vara så jobbigt men också att det är just det, en fas. Viktigast är att man kommer ut på andra sidan och fortfarande älska varandra – och förutsättningar för det sätta vi i denna kursen. Varmt välkommen!

Om ni inte har gott Valpkurs tidigare och hunden är mellan 6 månader och 2 år så ska man välja Unghundkurs istället för Vardagskurs 1 hos oss. Det ger möjligheten att håller jämnare tempo i de olika kurser och anpassa innehållet efter allas förkunskaper.

Vardagsgrund är en kurs för att lägga en bra grund för det din hund kan komma behöva kunna i dagens samhälle. Kursen passar för dig som har en hund över 6 månader, inte har gått kurs hos oss tidigare och/eller har en omplacerad hund där ni behöver bygga upp relation och samarbete.  Vi varvar teori med praktik samt har en paus där det finns möjlighet för allmänna frågor. Vi fokuserar på kontaktövningar, följsamhet, koppelträning, sitt/ligg/stå, stadga, relation och mentala aktiveringar. Vi kommer gå igenom belöningsteknik, balansen mellan aktivitet/passivitet, hundens språk och berikning. Kursen byggs upp dynamiskt efter deltagarnas nivå och behov. Kursen pågår i 5 veckor.

Vardagskurs 2 är en kurs i allt din hund kan komma behöva kunna i dagens samhälle, en bra grund för hunden som har gått vardagsgrund 1 eller unghundskurs, för hundar som tidigare gått någon valp/vardagslydnad och behöver träna med lite mer störning. Kursen innehåller övningar som sitt/sitt kvar, stanna/stanna på avstånd, gå fint vid sidan, inkallning med mera. I fortsättningskursen är det mer störningsträning är i grundkursen. Vi fortsätter träningen med kontakt och samarbete, tips på roliga aktiveringar i vardagen mm. Vi kommer gå igenom belöningsteknik, balansen mellan aktivitet/passivitet, hundens språk och berikning. Kursen byggs upp dynamiskt efter deltagarnas nivå och behov.

Att dra i koppel hela tiden kan vara ganska slitsam – både för dig och för din hund. I denna kursen jobba vi på koppelgående i en små grupp. Målet är att kommer fram till en avslappnad promenad i koppel och det ska vi tar oss till genom att använda oss av olika positiver metoder som öka värdet i dig som husse/matte på en promenad. Samtidig tillsätta vi olika aktiveringar som i kombination gör promenaden och speciell dig för hunden mycket mer spännande. Anledning att hunden dra är oftast (lite rasberoende) på att den vill någonstans – vi ska jobba på att du är det mest spännande som finns på en promenad och är värd att har koll på 🙂

Prova på första gången eller finslipa befintliga kunskaper. Inga förkunskaper krävs, vi anpassa kursen efter just det din hund tycker är roligt och skapa härlig samarbete och aktivering. ❤️ Fokus är nose work, olika sök och inte minst att väcka inspirationen hos er att skapa passande aktiveringar till er hund hemma och ute. Nosework är enligt mig och många experter en av de bästa aktiveringar/sporter vi kan göra med våra hundar. I den här kursen lära vi hundarna att leta efter specifikt doft på ett trevligt sätt och gör olika sök i utomhus miljö. Vi prata även om teori bakom aktivering och passivitets träning som kommer hjälpa till med att få en balanserad hund och därmed en harmonisk vardag ihop.

Jag går även en specialutbildning för att använda Nose Work för hundar med stora känslor (sk problemhundar) för att bygga deras självkänsla och självförtroende och jobba bort problematiska beteende genom att låta de testa nya strategier för att bemöta olika situationer/miljö. Om du är intresserad av den ansatsen för just din hund så kontakta mig gärna!

Vilken vovve som helst kommer har stor nytta av att använda sitt starkaste sinnesorgan: nosen. Kom och testa!!

Alla deltagare få en nose work start kit för hemma träning (det ingår i priset).

Klicker är ett suveränt, modernt och superanvändbart verktyg för att lära hunden nya saker. Vi gå genom inlärningsteori och träningskarta och prova på klicker. Fokus ligger på tricks och aktivering under kursens tillfällen. Efter kursen har ni allt ni behöver för att fortsätta klicker träning på egen hand hemma.

Valpträff där vi låta valparna umgås och socialiseras. Det sker under ordnade förhållande där vi noggrant välja vem som få träffa vem – så att alla valpar har en positiv och lärorik upplevelse.

Att har en trygg valp med bra kunskap om möte med andra hundar är grunden för en trygg och social vuxen hund!

Tillfällen dycker upp på hemsida och instagram med någorlunda kort varsel. Men jag tar jätte gärna emot önskemål på de.

Aktiveringspromenad arrangeras på olika platser. Vi samlas på dagens bestämda plats och går tillsammans en rolig, berikande och mentalt stimulerande promenad. Ni får tips på olika aktiviteter, tips och trix hur du lär in nya saker och samtidigt bra tillfälle att träna bland andra hundar. Passar för alla åldrar på både hundar och människor.

Det finns många olika sätta att aktivera en hund och berika dess vardag. Alla ska gå hem nöjd och trött efter en aktiveringspromenad/ aktiveringsträff.

Tillfällen dycker upp på hemsida och instagram med någorlunda kort varsel. Men jag tar jätte gärna emot önskemål på de.

Träning utan bindning. Passa på har roligt då och då. Tillfällen dycker upp på hemsida och instagram med någorlunda kort varsel. Men jag tar jätte gärna emot önskemål på de.

kolla in mer info under fliken:

Ibland kan det var övermäktig att hinna med hela livet och en hund i slyngelåldern eller en hund som hitta på för mycket busig på egen hand – eventuell för att den har lite för mycket energi över som den borde göra sig av med på ett vettigare sätt/ behöver göra sig av med?

Istället för att dagligen gå rund med dåligt samvete eller lägga en annons på blocket 😉 så skicka hunden för träning, omväxling och aktivering till Kvarnens Hunderia…tänk koncept skola. Kolla in fliken