Hoppa till innehåll

Kurser

Jag älskar att erbjuda mina Signaturkurser som är proppfull med allt jag står för: positiv förstärkning, klicker träning, nosework och berikning samt kommunikation och inte minst: har extra roligt med din hund. Toppen för att förgylla vardagen, lära känner din hund och bygga relation och tillit:

 • “Mer än bara Valpkurs” – en kurs som fokusera på er relation, valpens trygghet och framtida liv inklusive ett tillfälle med veterinär – om möjligt i själva kliniken – för att träna på veterinärbesök och prata om hantering, stress och förebyggande träning och så mycket mer. Vi tar upp ensamhetsträning och rumsrenhet, rätt socialisering och så mycket mer.
 • “Nose Work som Aktivering” – vi träna in eukalyptus eller jobba med andra måldoft enligt er önskemål och använda hundarnas starkaste sinnesorgan. Nose Work är ett sätt att låta hunden jobbar självständig och ger de många positiva, stärkande upplevelse. Det gör denna kursen speciell lämplig för rädda/osäkra hundar som behöver bygga självförtroende. Men alla hundar har faktiskt nytta av att jobba med nosen och lista ut kluriga sök och okända terräng. “Nose Work för problemhundar” är en speciell utbildning jag gick och mina upplevelse med min egen -mycket osäker tik – Chevy var all bevis jag behövde för att lite på oanade fördelar med Nose Work för hundar med stora känslor.
 • “Klicker-/ Trickskurs” – Utmanande kurs för både ägaren och hunden. Vi jobba med ansatsen “hur få jag min hund att förstår vad jag menar” – riktig hjärngympa, jag lovar!! Klicker kan var en stor del i kursen men ni kan välja jobba med en annan markör som ni föredra. Rolig som tusan och passa alla hundar och hussar/mattar.
 • “Omplaceringar / Rescues i famnen” eller “Trygga famnen”– En kurs med full fokus på relation, trygghet, integration och att lära känner sin hund på riktig, speciell när vi inte vet om allt den har varit med tidigare. Vi varvar fascinerande teori om hundarnas rikr kommunikation, kroppsspråk och signaler med praktisk träning. Vi låta hundarna styra ganska mycket i den här kursen och lära oss läsa av de. När ni kan läsa eran hund och miljön, så kan ni hjälpa de hantera olika situationer och känslor på ett tryggare och forutsrbart sätt. En känsla av kontroll ger båda oss och hundarna trygghet. Ni kommer få många lugnande och kontaktövningar. Vi tar även upp olika kosttillskott och när veterinärbesök kan hjälpa till. [Trots namnet är alla ekipage välkommen att boka denna kurs. Alla kan ibland behöva hjälp med sina stora känslor eller bearbetning av upplevelse/trauma]. Helt enkelt alla som vill jobba på relationen och lära sig förstår sin hund och dess beteende bättre kommer ha nytta av denna kurs.
 • “Gravid och med hund” – en kurs som riktar sig till gravida kvinnor och deras partner som redan har en pälskling hemma och vill förbereda inte bara hemmet och livet på den nya spännande tiden men även sin hund/hundar. Det finns många saker att tänka på! Risken är att man hamnar i konflikt eller svartsjuka i skarpt läge när bebisen kommer hem. Men det finns många knep och förebyggande träning som jag vill dela med er – så att tiden när barnet fötts och kommer hem blir så harmonisk som möjligt för alla i familjen. I den här kursen blir det mycket teori och hemläxa, men vi går alltid gemensamt genom övningarna och träningsupplägg så att ni lätt lyckas.

Utöver ovan erbjuder jag kurser för en bra grundutbildning: Mina “Mer än bara lydnad”-kurser innebär träning i små grupper utomhus, där vi varva många praktiska övningar med en del teori. I nedan kurser får ni mycket mer än bara lydnad, vi är noga med att ge många tips och tricks för den harmoniska vardagen och lägga upp kurserna efter individuella behov av deltagarna. Den möjligheten har vi då vi bara acceptera få antal deltagare per kurs. Det är roligt att gå kurs hos oss och alla är välkomna.

 • “Mer än bara Valpkurs (2)” – fortsättning och fördjupning av första kursen som ingår i signaturkurserna (se ovan)
 • “Mer än bara Unghundskurs” – tonåriga hundar är målgruppen. Vi jobba oss kärleksfull genom den tuffa fasen när hörsel och minnet blir selektiva 🙂 Ni få många verktyg och tips från hundpsykologen för just denna ålder.
 • “Mer än bara Grundkurs” – en bra grund för en harmonisk hund. Stor hänsyn till individen och de olika behov och problem som kan uppstår i vardagen.
 • “Mer än bara Grundkurs (2)” – fortsättning på en bra grund för en harmonisk hund. Lite mer utmanande träning med störningar och avstånd där möjligt och födjupad relation är målet.
 • “Leende Koppel” – för en avkopplad promenad ihop. Drar din hund eller är det svårt att få kontakt? Äter den skräp eller skäller så fort du stannar? En kurs där just promenaden i alla sina facetter är i fokus. Aktiveringar, lek, fotgående och inkallning är bla delar vi behandla praktisk och med teorin bakom.
 • “Aktivering och Berikning i Vardagen / på Promenad” – Varierande upplägg och fokus. Vi kan träffas på olika ställen och gå aktiverande promenader, där jag visar hur man kan använda sig av miljön för berikning. Och vi kan ha tillfällen där vi testa olika aktiveringar och lek vi kan gör hemma på regniga dagar.

Privatträning eller Privatkonsultation med hundpsykolog med full fokus på dig och din hund för maximal effekt. Vi titta noggrant på just de områden ni vill jobba med och gemensam lägga vi upp en skräddarsydd träningsplan. Kolla in mer info under fliken Privatträning eller anmäl intresse direkt:


Hundskola på riktig – jag tränar din hund!

Kolla in mer info under fliken Hundskola på riktig eller anmäl intresse direkt: