Om oss

Hej! Annika heter jag och det är jag som driver Kvarnens Hunderia. Mitt mål med Kvarnens Hunderia är att erbjuda alla en plats för rätt träning med sin hund. Jag vill gärna få slut på att man skäms för sin hund för att det ibland inte blir som tänkt eller att man känner sig tvingad att ta promenader på udda tider för att undvika möten med andra hundar.

Med rätt träning gå det att få ordning på det mesta! Jag vill jobba med just den individuella hunden och ge dig som ägare förståelse och verktyg för kommunikationen med din hund. Målet är att skapa förutsättningar för en trevlig och harmonisk vardag ihop.

Mitt hjärta slår för familjehundar och jag vill möjliggöra att alla får en rik vardag hemma – en nöjd hund är en harmonisk hund. Därför riktar sig många av mina kurser mot aktivering och berikning, prova-på möjligheter och även utredning av stress eller problematiskt beteende. Även mina vanliga grundkurser är alltid individuellt uppbyggda efter deltagarnas behov. Läs mer om de olika kursernas innehåll under fliken kurser.

Ytterligare ett mål som jag har haft sen min barndom är att hjälpa hemlösa hundar. Redan som barn var jag volontär i det lokala hundhemmet och promenerade, myste och tränade med hundarna. Med all erfarenhet och kunskap som jag nu skaffat mig genom min utbildning så vill jag gärna utveckla träning med hundar i jourhem eller tex hundstallet och ge de en bättre chans att hitta ett permanent hem. Även hundar som adopterats från utlandet eller räddats från Pounds vill jag hjärna hjälpa att acklimatisera sig i sitt nya hem här i Sverige. Säg till vid anmälan om din hund har en sådan historik, eller att du är jourhem, så kan jag oftast erbjuder förmånliga priser!Mina Utbildningar

Hundpsykolog via HundensHus Göteborg, 11/2021- 06/2022 (kommande)

Nosework och Problemhundar via Work for Fun, 03/2021 – 06/2021 (pågående)

Hundinstruktör via HundensHus Göteborg, 08/2020 – 04/2021

Massage för hemmabruk, Hund i Harmoni, 2019

Deltagande i kurser med mina egna hundar (Bullmastiff blandras) sen 2018:

Valplekis, Valpkurs, Rallylydnad 1, Nosework 1, osv

Deltagande i hundskola “Danny’s” kurser genom hela min uppväxt i tyskland med våra familjehundar (New Foundland, Great Swiss Mountain Dog, Berner Sennen, Bobtail-Schäfer-Blandras), 1996-2007

Volontär i hem för hemlösa hundar “Tierheim Hodenhagen” när jag gick i skolan 2001-2007Samarbete = Erfarenhet = Kunskap

Jag har samarbete med Stina från Naturnära Hund (Hjo) och Maria från Vovking (Varberg) och är anställt hos Hundens Hus (Kungsbacka och Göteborg). Jag erbjuder regelbundna kurser hos Vovking och Hundens Hus och det kommer samordnas olika helg workshops ihop med Stina med start sommaren 2021. I vårt samarbete delar vi med oss erfarenhet och bygga ett bred kunskapsbas att stå på. Desstom håller vi oss uppdaterad inom det senaste inom hunderiet och kan därmed erbjuda er och era kära hundar maximal support.

Länkar till allas kursutbud hitta ni nedan, men jag visa alla kurser jag instruera även här på min hemsida så klart: