Hoppa till innehåll

Om Stina

Djur har alltid legat mig varmt om hjärtat. Från början var jag en inbiten hästtjej, har tidigare tränat och tävlat i westernridning. Där fick jag upp ögonen för att kommunicera med hästen på hästens språk och att lägga upp träningen baserat på vilken individ jag red. Hundar har alltid funnits i mitt liv och varit med i ”kulisserna” i stallmiljön, men det är först på senare tid som min stora passion blivit hund och hundträning. Ingen hund är den andra lik, alla är olika individer och med olika egenskaper. En sak kanske fungerar utmärkt för en hund, medans det överhuvudtaget inte passar för nästa. Det är det som som gör det så spännande med att få hålla kurser, ha privatträning och få umgås med olika hundar och deras ägare. Min nuvarande hund Julius, kom in i mitt liv 2017. Han har varit min största inspirationskälla och tillika läromästare. En kärleksfull, energisk och livlig kille med ett temperament likt en fullblodshäst, gjorde mig intresserad att lära mig mer om hundens beteenden, inlärning och språk. Efter att ha flyttat till Göteborg centrum ifrån ett mer lantligt boende, insåg jag att både jag och Julius behövde redskap för att hantera vår nya vardag bättre. Jag kom i kontakt med Hundens hus i Göteborg 2019 som hade en ”stress till fokus” kurs.

Den blev mig så fascinerad och inspirerad att jag beslutade mig att gå deras 1-åriga instruktörsutbildning. Väl klar med den ville jag lära mig ännu mer om beteenden och hundpsykologi vilket gjorde det självklart att läsa vidare ett år till hundpsykolog.

Min vision är att ständigt vara uppdaterad kring ny forskning om hundar, ha ett öppet sinne för att våga pröva nytt, tänka individbaserad och inte fastna vid att en träningsmetod passar för alla. Träningen ska självklart vara hållbar både utifrån ett etologiskt och etiskt perspektiv samt vara positiv för både hund och människa- det ska vara kul och harmoniskt att träna med sin hund. Jag ser hunden med ett holistiskt synsätt och är övertygad att det viktigt för att resultatet skall bli hållbart- oavsett om hunden skall fungera som din kollega, träningskompis, familjemedlem och/eller bara din bästa vän.